Ana içeriğe atla

Astor Enerji Yeni Yatırımlar Hk.

 23.08.2023 tarihli KAP duyurumuzda belirtilen Ankara ili Sincan ilçesinde bulunan Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi ilave alanı sınırları içerisinde şirketimize tahsis edilen (228.659,76 m2) arsaya ilişkin parselasyon çalışmaları tamamlanmış, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından yürütülen altyapı çalışmaları devam etmektedir.

Söz konusu arsa üzerinde; Anahtarlama ürünleri üretim kapasitesinin artırılmasının yanı sıra diğer yeni ürünlerin üretim altyapı kapasitesini hazırlamak için 70.000 m2 oturum alanında 100.000 m2 kapalı alana sahip üretim tesisine ilişkin fabrika inşaatının projelendirilmesi ve yapımına yönelik çalışmalar sürmektedir. 2025 yılı ilk çeyreğinde üretime geçmesi hedeflenen tesisin tamamlanması ile birlikte "Anahtarlama Ürünleri" üretim kapasitesinin %100 oranında arttırılması sağlanacağı gibi yeni ürün çeşitleri imalatı yapılabilecektir. Mevcut fabrika altyapısı tamamen transformatör üretimine ayrılacak ve transformatör üretim kapasitesinin de yapılacak kapasite artırımı yatırımları ile yine %100 oranında artırılması sağlanacaktır.

Bununla birlikte yeni tahsis edilen alan üzerinde, dağıtım ve güç transformatörleri üretimlerimizin ana girdilerinden olan bakır ve alüminyum iletken üretim tesisi yatırımı yapılması kararı alınmıştır. Yaklaşık 50 milyon USD tutarında makine, sistem ve ekipman kurulumu planlanan yatırımın 2025 yılı sonunda devreye alınması planlanmaktadır. Yatırımın tamamlanması ile yıllık yaklaşık 12.000 ton emaye ve kağıt kaplı yuvarlak ve yassı bakır ve alüminyum iletken üretiminin yanı sıra CTC (Continuously Transposed Conductors) bakır iletken üretimi gerçekleştirilecektir. Söz konusu yatırım ile girdi maliyetlerinin azaltılması, kârlılığın arttırılması ve tedarik zincirinde muhtemel aksaklıkların giderilmesi sağlanacaktır.

Yatırım aşamaları ile ilgili gelişmeler konusunda gerekli bilgilendirmeler ayrıca yapılacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MOGAN-Hibrit GES Proje Sözleşmelerinin İmzalanması

MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş., 100 MW'lık operasyonel kurulu kapasiteye sahip Kocatepe RES Projemiz bünyesinde gerçekleştirilecek olan 32,5 MW kapasiteli Hibrit GES projesinde yatırım süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda projenin anahtar teslim yapım işi Şirketimizin bağlı ortaklığı İzdem Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş. ile SPI Yenilenebilir Enerji A.Ş. arasında imzalanmış olup; projeye ait güneş panelleri Schmid Pekintaş Güneş Enerji Sistemleri San ve Tic A.Ş. tarafından tedarik edilecektir. Bahse konu Hibrit GES projemiz kapsamında yıllık yaklaşık  53.000.000 kwh elektrik üretimi gerçekleştirilecek olup, bu üretimle yaklaşık 22.500 hanenin bir yıllık elektrik ihtiyacı karşılanacaktır. Projenin yapımına Temmuz 2024 tarihinde başlanarak 2024 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. Böylelikle söz konusu santralin, 2025 yılından itibaren, Şirketimizin ciro ve faaliyet karına olumlu yönde katkı sağlaması öngörülmektedir. Bahse konu yatırımın tutarı yaklaşık olarak 17,7 mil

Hisse Senedi Alım/Satımı ve Kar Elde Etmek

Hisse senedi, bir şirketin ortaklarına ait olan ve şirketin sermayesini temsil eden bir finansal araçtır. Bir hisse senedi sahibi, o şirkete ait bir miktar ortaklık payına sahip olur ve şirketin kar payı dağıtımlarından yararlanabilir. Hisse senedi alımı ve satımı genellikle borsalarda gerçekleşir. İşte hisse senedi alımı, satımı ve kar elde etme süreçleri hakkında temel bilgiler: ### Hisse Senedi Alımı ve Satımı 1. **Araştırma Yapmak**: İlk adım, yatırım yapılacak şirketler hakkında bilgi edinmektir. Şirketin faaliyet alanı, finansal performansı, yönetimi gibi faktörler incelenir. 2. **Aracı Kurum Seçimi**: Hisse senedi alımı ve satımı için bir aracı kurum ile hesap açılması gerekir. Aracı kurumlar, borsa işlemlerini gerçekleştirmenize aracılık ederler. 3. **Hisse Senedi Seçimi ve Emir Vermek**: Aracı kurum üzerinden almak istediğiniz hisse senedini seçip alım emri verirsiniz. Bu emir, borsada işlem gören hisse senedinin alınmasını sağlar. Satış yapmak istediğinizde ise satış emri v

Rubenis Tekstil-Örme Kumaş Fabrikasının Üretim Kapasitesinin Arttırılması

RUBENİS TEKSTİL SANAYİ TİCARET A.Ş. Örgü kumaş fabrikamızın üretim kapasitesini %80 oraninda büyütecek yeni örgü makinelerinin ithalat işlemleri tamamlanmış olup, makineler fabrikamıza ulaşmıştır ve montaj çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanmıştır. Yeni makinelerimizin ihracat potansiyelimizi arttırıp firmamiza doviz girdisi saglamasi hedeflenmektedir.